Tarihi

Tarihi

Çikolata Aşkının 4000 Yıllık Serüveni

Asırlardan bu yana bitip tükenmeyen çikolata aşkının serüveni 4000 yıl öncesine kadar uzanıyor. 15. yüzyıla kadar bilinen dünyada yaşayan hiç kimse, ister kral olsun ister imparator, çikolata denilen bu lezzet hazinesinin tadına bakamadı. Çağımızda gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir ritüeli, keyif ve mutluluk kaynağımız olan bu lezzetin keşfi ise hiç kolay olmadı. 

Kakao Mucizesi ve Orta Amerika Uygarlıklarının Bizlere Hediyeleri 

Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının ötesinde yeni bir dünyanın (Amerika kıtasının) varlığı henüz keşfedilmemişken bugünkü Orta Amerika’da Aztek, Maya ve İnka gibi büyük uygarlıklar hüküm sürmekteydi. Bugünkü Honduras civarında yaşayan yerliler ilginç bir meyve keşfettiler. Bugün kakao olarak bildiğimiz bu meyvenin çekirdeklerini sıcak su ve süt içerisinde eriterek içtiklerinde enerji ile dolduklarını fark eden Orta Amerika yerlileri, uzun zaman boyunca kakao tüketmeye devam ettiler. 

İsmini Aztek Uygarılığı’nın dilindeki “Xocolatl” kelimesinden alan Çikolatanın bugünkü haline ulaşması hiç de kolay olmadı. Maya uygarlığı döneminde acı bir içecek olarak kakao tüketilirken, kakao çekirdeklerinin Avrupalı kâşifler tarafından bilinen dünyaya taşınması ile yepyeni bir dönem başlamış oldu. Mayalar sayesinde bugün vazgeçilmezimiz olan birçok gıda (Patates, fasulye, mısır, patlıcan, domates v.s) hayatımıza girerken, lezzet alışkanlığımız da beslenme biçimlerimiz de geri dönülemez şekilde değişmeye başladı. Ama insanlık çikolatanın lezzetini tadabilmek için birkaç yüz yıl daha beklemek zorunda kalacaktı. 

İngiltere Birleşik Krallığı’nda başlayan sanayi devrimi sonrası kakao yağının bulunmasının ardından 1700’lü yıllarda ilk defa kalıp çikolatalar üretildi. Bu tarihten itibaren değişik üretim biçimleri sayesinde yüzlerce çeşit çikolata hayatımıza girdi. Günümüzde 3000 civarı farklı yöntemle çikolata üretilebiliyor. 

Tüm Dünyanın Tutkunu Olduğu Lezzet Callebaut Çikolatayı Türk Damak Tadına Uyarlamak

Adana’da çikolata lezzetinin adresi olan Bitter Çikolatacım olarak biz bu 3000 farklı yöntem arasından Türk insanının damak tadına en uygun 87 yöntemi tespit ettik ve sizler için en lezzetli çikolataları üretmeye başladık. Gerçek çikolata severlerin vazgeçilmezi olan bitter çikolataları üretmek için hiçbir zahmet ve maliyetten kaçmamayı temel ilkemiz olarak belirliyoruz. Fransa ve Belçika’dan getirdiğimiz, doğal kakaonun işlenmesi ile elde edilen “callebaut” çikolatayı Türk damak tadına uygun şekilde işliyoruz. 

“Daha Önce Hiç Çikolata Yemediğinizi Düşünebilirsiniz”

Fabrikasyon çikolatalardan hoşlanmayıp, gerçek bitter çikolatanın tadına varmak isteyen çikolata aşıkları için, damağınızda saatlerce kalacak eşsiz lezzetler üretiyoruz. Çoğu insan gerçek bitter çikolata lezzetiyle ilk tanıştığı anda geçmişte hiç çikolata yemediği hissine kapılır. Bizler Bitter Çikolatacım olarak, çikolata tutkunlarına dünyanın herhangi bir yerinde bulabilecekleri en lezzetli ve kaliteli çikolataları sunuyoruz.

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi içerisinde, her aşamasında evrensel ve uluslararası standartlara uygun şekilde üretilmiş; kaliteli, güvenli ve sağlıklı ürünlerimizle tanışmak, Türk damak tadına uygun şekilde işlenmiş “Callebaut” çikolatanın lezzeti ile tanışmak isterseniz mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Bitter Çikolatacım’ın enfes çikolata çeşitlerini görmek, düğün, nişan, nikah, bayram ve bebek doğumu gibi özel günlerinizde sizin ve konuklarınızın ağzını muhteşem callebaut çikolata lezzetiyle tatlandırmak için bittercikolatacim.com.tr adresinizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz. 


Bu İçeriği Paylaş